Светльо заръча “Обичайте!”

Публикувано в Блог, За запознанствата, Разни | 0 коментари

Все още си спомням първото събитие за необвързани, което организирах през 2010 годинa. Стоях на една маса в заведението, очаквайки участниците. В главата ми се бориха силно притеснение дали събитието ще протече добре и страхотното чувство, че една мечта се сбъдва. Това страхотно чувство продължава вече четвърта година!

В началото бях като Дон Кихот. Почти никой не вярваше, че събитията за необвързани имат бъдеще в България. Когато обяснявах с какво се занимавам, често срещах погледи, които мълчаливо ми казваха „ти луд ли си?“, „айде, поредната идиотщина“ или „чакай ти българин да участва в такова нещо“.

Но се намери и още един, който силно повярва в идеята, и даде всичко от себе си тя да се реализира – Криси. Така вече бяхме двама Дон Кихотовци срещу останалия свят и с много упоритост и малко инат нещата бавничко взеха да се случват. Учихме се от грешките си и не се уморявахме да разказваме колко готини неща правим. Постепенно започнаха да ни подкрепят все повече участници, партньори и приятели.

От онази първа вечер през 2010 година изминаха много събития, стотици запознанства, хиляди разговори, безброй усмивки, смешни случки и успешни истории. Това, което се промени, е отношението на хората. Посещението на наше събитие вече е част от социалния живот на много необвързани в големите градове. Хората вече не влизат в заведението със страх да не ги види някой познат, а с настроение за страхотна вечер, за която после разказват на приятели. Някои неща си останаха същите – силната ми вяра, че този проект има смисъл, и лекото ми притеснение преди всяко събитие.

От началото на 2014 година вече няма да се включвам активно в организацията и провеждането на Speed Dating събития в България. Пиша тези редове с малко тъга, че се разделям с нещо, което толкова обичам. Но чувствам, че е време за нови донкихотовски идеи и приключения. Радвам се, че оставям проекта в ръцете на екип от професионалисти, които също влагат много любов в работата си и изпълват със смисъл мисията ни -Ние сближаваме хората.

Искам да благодаря на онези шестима души от първото събитие, които без да разберат ми вдъхнаха много вяра. Благодаря на всички хора от екипа за енергията, работата и вложената любов. Благодаря на участниците в събитията за доверието им към нас. Благодаря на всички партньори и приятели, които продължават да ни подкрепят.

Вместо „чао“, искам да заръчам нещо – ОБИЧАЙТЕ! Живеем в свят, в който си намираме безброй причини да сме леко отчуждени и отдръпнати един към друг и не знам как ни набиха в главите, че можем да заместим прегръдката с facebook емотиконка. Отделяйте повече време за хората около вас – усмихнете се на сервитьорката (тя не е виновна, ако сте имали кофти ден), поздравете сърдечно съседа, изпийте бира със стар приятел, обадете се на някого, на когото държите. Обичайте. Струва си!

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

SpeedDating3 порасна и се премести на нов сайт - ClubR.bgwww.ClubR.bg